Meiltä lahjakortit ja terveystuotteet
Muista lähimmäistäsi hyvänolon lahjakortilla, jonka voi käyttää palveluihin tai hyvän olon tuotteisiin. Valikoimissamme mm. terveystyynyjä, Mediteamin tukisukkia ja pienapuvälineitä.
 
Äitiysfysioterapia
Tervetuloa äitiysfysioterapiaan! Varaa aika soittamalla.
 
 
 
Palvelut
Fysioterapia
Vihreä hoitohuone

Tuki-ja liikuntaelinsairauksien fysioterapia

Tuki-ja liikuntaelinsairauksien fysioterapia keskittyy kehon erilaisten kiputilojen, toiminta- ja liikehäiriöiden ja vammojen tutkimiseen sekä hoitoon. Huolellisen haastattelun ja kliinisen tutkimisen avulla pyritään selvittämään toimintakyvyn rajoitteiden ja kehon oireiden taustaa ja syitä. Löydöksien perusteella valitaan asiakkaalle soveltuvat fysioterapeuttiset hoidot ja menetelmät. Hoitoon sisältyy tarpeen mukaan erilaisia niveliin/pehmytkudoksiin vaikuttavia manuaalisia käsittelytekniikoita, kipuhoitoja, liikeharjoituksia, oman harjoitusohjelman laatimista ja neuvontaa.
Keltainen hoitohuone

Aikuisten neurologinen fysioterapia

Neurologinen kuntoutus on suunnattu asiakkaille, joilla on erilaisia keskus-ja ääreishermoston sairauksia tai oireita. Yleisimmät näistä sairauksista ovat aivoinfarktin jälkeinen halvaus, MS-tauti, Parkinsonin tauti ja erilaiset kehitysvammat. Fysioterapian tavoitteena on kuntoutujan toimintakyvyn turvaaminen ja parantaminen. Fysioterapian sisältönä on päivittäisten toimintojen ja liikkumisen uudelleen oppiminen, kehon tunnistaminen, liikkuvuuksien ja lihasvoimien ylläpito ja palauttaminen. Harjoittelu toteutetaan ja suunnittellaan yhteistyössä lähettävän tahon, omaisten, avustavan henkilökunnan sekä muiden terapeuttien kanssa. Kuntoutus voidaan toteuttaa liikkeen tiloissa, kotikäynteinä tai allasterapian muodossa.
Lasten fysioterapiahuone

Lasten fysioterapia

Lasten fysioterapia on lääkinnällinen kuntoutusmuoto, jonka avulla pyritään lapsen liikkumis- ja toimintakyvyn parantamiseen ja/tai turvaamiseen. Se on arviointiin, tutkimiseen ja suunnitteluun perustuvaa harjaannuttamista ja oppimista sekä lapsen, perheen ja toimintaympäristön ohjausta.
Testaus
Kontiolahden hoitohuone

Kunto- ja lihasvoimatestaus

Kuntotesteillä saat tietää nykyisen kuntosi tilan. Saat myös tietoa, mihin asioihin sinun kannattaa harjoittelussasi kiinnittää enemmän huomiota. Teemme polkupyöräergometritestejä, lihasvoima- ja liikkuvuustestejä sekä UKK-terveyskuntotestejä. Voit myös mittauttaa verenpaineesi meillä esimerkiksi muiden hoitojen yhteydessä.
Hieronnat
Kontiolahden hoitohuone

Hieronta

Hieronnalla pyritään parantamaan ja nopeuttamaan lihasten ja pehmytkudosten aineenvaihduntaa sekä helpottamaan kehon kiputiloja. Hieronta sisältää erilaisia klassisia tekniikoita ja niveliin sekä niiden ympäryskudoksiin kohdistuvaa osteopaattista mobilisoivaa hierontaa.
Akupunktio

Akupunktio on vanha kiinalainen hoitomenetelmä, joka on ollut ennalta ehkäisevää hoitoa sisältäen neulojen lisäksi ohjeita ja neuvoja terveistä elämäntavoista. Länsimaisessa lääketieteellisessä akupunktiossa hoito on oireen mukaista, jossa yhdistyvät kiinalaisten oireenmukaiset pisteet ja paikalliset triggerpisteet. Lääketieteellistä akupunktuuria voivat antaa vain koulutuksen saaneet lääkärit tai fysioterapeutit.

Fysioterapiassa akupunktiota käytetään erilaisten akuuttien ja kroonisten kiputilojen hoidossa. Akupunktiolla hoidetaan tuki- ja liikuntaelinvaivojen lisäksi mm. migreeniä, stressiä, unihäiriöitä, kuukautiskipuja ja suolentoimintahäiriöitä. Akupunktiota käytetään pelkästään omana hoitomuotona sekä yhdistelmähoitona hieronnan, liikehoitojen, lämpöhoitojen ja mobilisoinnin kanssa.

Hoidoissa käytetään steriilejä kertakäyttöneuloja. Pistäminen on kivutonta. Neulan lävistäessä ihon tuntuu pieni pisto ja neulan saavuttaessa oikean paikan tuntuu sykäys tai painon tunne. Hoitoreaktiona voi olla raukeus, hyvänolontunne ja usein kiputiloja hoidettaessa unirytmin palautuminen normaaliksi. Akupunktion teho kestää tunneista vuosiin. Kuitenkin noin kolmasosa ihmisistä ei reagoi akupunktioon mitenkään.

Ryhmät
Toteutamme erilaisia liikuntaryhmiä asiakkaiden toiveiden mukaan.
 
Enon Fysikaalinen Hoitolaitos Ky | Kauppatie 7 81200 Eno | puh. 0400 822 040 | enonfys.hoitolaitos@telemail.fi